Even uit de zorg
U kunt ons helpen
Over ons

Sinds 1997

Stichting Naomi zet zich sinds 5 mei 1997 in voor mensen in ziekenhuizen, gehandicapten- en ouderenzorg.
Oorspronkelijk werd er prematuurkleding, speciaal ontworpen voor kinderen van nog geen kilo,  en decoratiemateriaal voor op de couveuse afdeling uitgedeeld.
Al snel trok de Stichting acteurs aan om grotere kinderen, mensen met een beperking en ouderen een moment van ontspanning te geven.
 
 
 

Naomi
De Stichting is vernoemd naar het dochtertje van Gerda en Niels Mellema, de oprichters van Stichting Naomi, die op 31 oktober 1995 is overleden. Naomi werd slechts 8 maand oud en heeft haar hele leven in het ziekenhuis doorgebracht.
Op de foto ziet u een portible incubator (couveuse voor transport) waarmee Mattanja, het tweelingzusje van Naomi, verplaatst werd van het Radboud ziekenhuis Nijmegen naar het st Josuph Ziekenhuis Veldhoven (huidig Maxima ziekenhuis).

Buiten Nederland
Naast Nederlandse ziekenhuizen zijn er contacten gelegd met ziekenhuizen over de gehele wereld. Van Mexico tot Mongolie en van St. Petersburg tot Johannesburg zijn ziekenhuizen bezocht. Afhankelijk van de behoefte is daar, naast kleding en decoratie, speelgoed en verpleegartikelen uitgedeeld.


Wanneer u het initiatief van Stichting Naomi wilt steunen kunt u een financiële bijdrage storten op:

Steun Stichting Naomi
Stichting Naomi als startpagina
 Stichting NaomiOver onsNon profit organisatieCurriculum VitaeNeem contact opVrijwilligers gezochtNieuws en evenementenTypetjesVideoSponsoren gezochtPrivacyverklaring